4. Marta 2024.

Stigla nova Opel Astra: Ovo su svi detalji 

Kada marka koja je izmislila karavan predstavi novi, to je uvek važan događaj.

Tako je Opel, sa dosta kašnjenja za drugim delovima sveta, na tržištu konačno predstavio svoju Astru Sports Tourer koja se obraća svima kojima je prostor prioritet.

Kada vozite iza njega, možete jasno razlikovati karavan od limuzine. Ako je registarska tablica na vratima prtljažnika, to je karavan.

Ovo nije bio samo dizajnerski trik, već je pre bilo potrebno da se prag za utovar spusti što više. Sa 62 centimetra sada je vrlo nizak – teško da bilo koji drugi karavan u ovoj klasi može da drži korak sa njim.

Slično je i sa kapacitetom prtljažnika koji je u osnovnoj konfiguraciji 597, a moguće ga je povećati do 1.634 litara korisnog prostora.

Međutim, onaj ko sedi pozadi neće primetiti osetno povećanje prostora za kolena u poređenju sa modelom sa petoro vrata, iako je međuosovinski razmak veći za 6 centimetara.

To je omogućilo ugradnju znatno dužih zadnjih vrata, što olakšava ulazak, a pogled je bolji zahvaljujući dužem prozoru.

Treba pomenuti i bogat osnovni paket opreme, imena Edition. On sadrži automatsku klimu, LED svetla… a tu su i prednji i zadnji parkirni senzori, EU paket sigurnosti, kao i audiosistem sa Apple Carplay/Android Auto.

Što se tiče dostupnih pogonskih sklopova, ni tu se nije škrtarilo. Postoje dve benzinske verzije, sa 110 i 130 KS, i jedna dizelska sa 130 KS.

Vrlo je zanimljiva, iako znatno skuplja, opcija sa plug-in hibridom ukupne snage 180 KS. Ovde valja napomenuti da će tokom godine na tržište doći i klasična 48V hibridna verzija.

Konačno, tu je i električna verzija sa motorom snage 115 kW (156 KS), baterijom od 54kWh, i standardnim 11 kW trofaznim punjačem. Cene ovog modela se kreću, u zavisnosti od verzije i paketa opreme za koji se odlučite, od 27.400 do 45.000 evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare