10. Jula 2023.

Stigao je Lucifer, čeka nas paklena sedmica:  Žuto upozorenje zbog visoke temperature vazduha

Vreli talas krenuo je juče i početkom nove radne sedmice pa će idućih dana vrućina biti još izraženija i to ne samo na jugu.

Uz sunce i vrućinu mnogi su osvježenje već potražili u rijekama i na moru, a idućih dana će potraga za osvježenjem biti učestalija. Na vrijeme će u ponedjeljak uticati polje povišenog i izjednačenog pritiska pa će vjetar većinom biti slab. Nastavlja se i dotok vrućeg vazduha sa sjevera Afrike posebno sredinon sedmice kada se očekuje vrhunac vrelog talasa koji može djelovati na ljudsko zdravlje. Zatim osvježenje, ali za vikend je izgledno novo otopljenje.

Za područje cijele BiH danas je izdato žuto upozorenje zbog visoke temperature vazduha, koja će iznositi i do 36 stepeni Celzijusovih.

Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starijim ili vrlo mladim – objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj će u banjalučkoj regiji, kao i okolini Foče, Prijedora, Trebinja i Višegrad prognozirana najviša dnevna temperatura vazduha biti između 30 i 35 stepeni Celzijusovih.

Upozorenje je izdato za period od 12 do 17 časova.

U Federaciji BiH (FBiH), za regiju Sarajeva i Bihaća je prognozirano da će najviša dnevna temperatura vazduha iznositi između 31 i 35 stepeni Celzijusovih, u regiji Livna između 30 i 33, Mostara između 32 i 36, te Tuzle između 30 i 34 stepena Celzijusova.

Upozorenje je izdato za period od ponoći do 17 časova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare