17. Juna 2024.

Stavite ovu biljku na balkon i otjerajte komarce

Nije zahtevna, voli sunce i predivno miriše. Osim što ste oterali komarce, imaćete i fin miris oko sebe koji podseća na tamjan. Može se kombinovati i s petonijama.

Vreme je toplih večeri, s temperaturama koje nam neće dozvoliti ni noću da se pošteno odmorimo, osim uz klimu. Nekima nema draže stvari od razgovora na terasi do dugo u noć i uživanja u omiljenom piću. Jedna stvar koja može uništiti uživanje u svemu tome su – komarci. Ipak, ove dosadne insekte možete oterati pomoću jedne biljke.

U pitanju je tamjanika, hilandarski bosiljak ili Sveta Petka. To je biljka koja svojim mirisom efikasno tera komarce. Sve što vam je potrebno je da nekoliko tegli te biljke postavite na terasu i komarci vas više neće dirati.

Sad kad više nema komaraca, vreme je za uživanje…

Još jedna jako korisna biljka je čuvarkuća.

Čuvarkuća je jedna od najstarijih lekovitih biljaka u pružanju prve pomoći, naročito kod kožnih oboljenja. Njeni listovi sadrže sluzavi sok koji ima lekovito, umirujuće i rashlađujuće dejstvo na kožu. Deluje slično kao aloe vera, ali nešto slabije. Sveže isceđeni sok iz listova još se od antičkih vremena koristi protiv kožnih tegoba. Osim sluzi, listovi čuvarkuće sadrže jabučnu i mravlju kiselinu, mineralne supstance, šećer i vitamin C.

@plantagenije Kako se rešiti komaraca?#komarac #rešenje #problem #fyp #balkantiktok #balkanfyp #mosquito #solution #biljka #plantagenije ♬ original sound – Dejan Dragićević

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare