Da, reč je o krastavcu – jednostavnom, osvežavajućem povrću koje može biti još ukusnije uz samo jedan sastojak koji već imate u kuhinji.
Kada sečete krastavac na tanke kolutove ili štangle, samo ga stavite u činiju i pospite malo soli preko. Ostavite ga da odstoji oko pola sata. Zašto? So će izvući višak vlage iz krastavca, što znači da vaše jelo neće biti razvodnjeno kada ga dodate u salatu ili neki drugi obrok.
Ovo je posebno korisno ako pravite sosove ili prelive ili neki drugi sastojak, jer previše tečnosti može narušiti ukus jela.
Operite, oljuštite i isecite krastavac po želji. Stavite ga u činiju i posolite ga tako da svaki komadić bude blago prekriven solju. Ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim ga možete dodatno ocediti pre serviranja.
Sada, vaš krastavac je spreman za uživanje sa poboljšanim ukusom koji će vas oduševiti!
Izvor:Krstariva
B92.