Led ili maslac
Znamo da deluje kao da ledu nikako nije mesto u ovoj priči. Međutim, ako kockicu leda stavite na sredinu pljeskavice dok je pečete, dobićete nikad ukusnije meso jer će ostati sočno sa svih strana.
Isti efekat možete postići i sa kockicom maslaca. Dakle, na sredinu pljeskavice stavite kockicu putera i nema šanse da vaše meso ne bude sočno.
Sok od jabuke
Još jedan nesvakidašnji trik u koji se majstori roštilja zaklinju. Za posebno sočno meso, povremeno ga u toku roštiljanja poprskajte sokom od jabuke.
Rasporedite toplotu
Najveća greška koju mnogi roštilj majstori prave jeste “prekuvavanje mesa”. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo bez rizika da se prepeče – a i dalje će biti toplo.
B92.