1. Maja 2023.

Stavite kockicu leda na pljeskavicu: Ovu su trikovi roštilj majstora za najukusnije meso

Led ili maslac

Znamo da deluje kao da ledu nikako nije mesto u ovoj priči. Međutim, ako kockicu leda stavite na sredinu pljeskavice dok je pečete, dobićete nikad ukusnije meso jer će ostati sočno sa svih strana.

Isti efekat možete postići i sa kockicom maslaca. Dakle, na sredinu pljeskavice stavite kockicu putera i nema šanse da vaše meso ne bude sočno.

Sok od jabuke

Još jedan nesvakidašnji trik u koji se majstori roštilja zaklinju. Za posebno sočno meso, povremeno ga u toku roštiljanja poprskajte sokom od jabuke.

Rasporedite toplotu

Najveća greška koju mnogi roštilj majstori prave jeste “prekuvavanje mesa”. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo bez rizika da se prepeče – a i dalje će biti toplo.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare