19. Jula 2023.

Starinski recept za najukusnije jelo: Sataraš sa jajima po bakinom receptu

Sve što vam treba je malo povrća i jedno, ili dva jajeta

Ukoliko i vi ne volite da tokom leta i velikih vrućina kuvate teška jela koja se dugo spremaju, onda je ovo super recept za vas.

Sataraš je jedno od omiljenih jela koja su bila na meniju starih domaćica, a ovo jelo vole i mladi i stari.

Postoji dve varijante, ona sa jajima i bez njih, a mi danas donosimo onu koju mnogi mogu da jedu skoro bez hleba.

Sastojci:

  • 3 glavice luka
  • 3 paprike
  • 3 paradajza
  • 1-2 jaja

Priprema:

  • Povrće operite i očistite, pa ga iseckajte na kockice. Prvo se na malo ulja prodinsta luk, da postane staklast, a zatim se dodaju paprika i paradajz.
  • Promešajte, posolite i stavite začine po želji. Smanjite vatru i ostavite da se oko 25 minuta dinsta da bi ispario višak vode.
  • Zatim u tanjir umućkajte jaja i prelijte preko povrća. Još 5 minuta kuvanja i to je to. Ukusan ručak je tu, a na vama je da li ćete ga jesti uz neki prilog, meso, ili kao mnogi koji ga obožavaju, bez hleba.

Foto: Alexander Prokopenko/Shutterstock

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare