Stanivuković: Pitanje Kosova i Metohije je pitanje svih nas - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković: Pitanje Kosova i Metohije je pitanje svih nas

Srce jednog državnika mora biti u njegovoj glavi, zato pitanje Kosova i Metohije ne možemo rješavati samo srcem i emocijom, nego prije svega razumom i mudrošću, pri tome vodeći računa o onome što istinski pripada nama i onome što mi jesmo.

Poštovani predsjedniče Republike Srbije, gospodine Aleksandre Vučiću, cijenjeno rukovodstvo Republike Srbije, uvaženi građani Republike Srbije.

Svjestan sam da ste više nego ikad prije, ne samo vi, nego svi mi kao narod, pod najvećim pritiskom do sada, zato odgovornost u kojoj se u ovom trenutku nalazimo moramo da snosimo svi zajedno.

Svaki pojedinac, svaki Srbin bez obzira na poziciju, mjesto, funkciju koju ima i vrši, ima svoju ulogu i obavezu da se odgovorno ponaša u ovim okolnostima.

Ovo otvoreno pismo je moj apel svima nama, da svako u svom kapacitetu preuzme odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo, jer ovo nije vrijeme za teoretičare zavjera, nije vrijeme špekulacija, niti vrijeme etiketiranja i donošenja sudova prije bilo kakvih odluka.

Ovo je vrijeme za odgovorno ponašanje svih nas i za naše nacionalno jedinstvo.

Uvjeren sam da svaki odgovorni pojedinac, predstavnik našeg naroda ima duboku svijest o Kosovu i Metohji, kao kolijevci našeg naroda i identiteta, te da sa tom sviješću svaka odluka koja se donosila, koja se donosi i koja će se tek donositi u budućnosti- biti razmatrana kroz prizmu toga.

Uspjeli ste, uvaženi predsjedniče, da vašim naporima, od jedne gotovo bezizlazne situacije, pitanje Kosova i Metohije postavite u žižu svjetskog interesovanja, samim tim praveći našu poziciju za pregovore boljom i snažnijom.

Mir smo stavili kao naš nacionalnin interes te u skladu sa tim pružamo podršku vama, Vladi Republike Srbije, čitavom rukovodstvu, da u skladu sa tim načelom vodite pregovori o pitanju Kosova i Metohije.

Znajući sa kojom pažnjom i posvešćenoću ste prepoznavali potrebe Banjaluke, koji nisu ni jedan posto onih potreba i izazova koje ima narod na Kosovu i Metohiji, siguran sam tek onda s kojom pažnjom ćete ona i pristupati ovom, najvažnijem pitanju.

Narod Republike Srpske i građani Banjaluke vjeruju u vašu mudrost i posvećnost u ovom istorijskom trenutku i zato vam daju iskrenu i snažnu podršku kao lideru koji je to bezbroj puta do sada dokazao.

Svako dobro od Boga želim!

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 21.mart 2023. godine

Vanja A

Banjaluka: Odbornici izglasali rebalans budžeta od 209 miliona KM

Vanja A

Uskoro postavljanje prodajnih štandova: Pet banjalučkih naselja dobija rejonske pijace

Vanja A

Ostavite komentar