Stanivuković najavio novosti u gradskom prevozu u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković najavio novosti u gradskom prevozu u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je povratak polaznih linija gradskog javnog prevoza na 100 odsto njihovog kapaciteta.

“Gledamo da za početak vratimo linije na staro, odnosno da trenutne linije polazaka sa 60-70 odsto vratimo na 100 odsto”, poručio je Stanivuković danas na pres konferenciji za novinare, najavivši još neke novine u gradskom prevozu u najvećem gradu u Republici Srpskoj.

Kako je kazao, u narednim mjestima građani mogu očekivati vraćanje javnog saobraćaja kada su cijene bile na minimumu, odnosno u periodu koji je bio prije pandemije i prije inflacije.

Prema njegovim riječima, trenutno se analiziraju cijene goriva, te kako kaže, nedostaje da se ispune još neke ugovorne obaveze kako bi i cijene karata pojeftinile.

“Radimo i studiju koja će biti završena na proljeće kada je najveća frekvencija ljudi. Ova studija će nam pokazati koje linije imaju najveću frekvenciju, a samim tim i zaradu”, kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Kako je objasnio, primjećeno je da su linije koje prolaze kroz centar grada visokoprofitabilne za prevoznike, dok druge linije ne ostaruju gotovo nikakav profit, te ih stoga grad mora subvencionisati.

“Shodno razlici u frekvenciji u linijama, moraćemo da izvršimo modifikaciju cijena”, kaže Stanivuković.

Kako je dodao, plan im je uvesti i nove linije, te je poručio da će javni prevoz u Banjaluci biti mnogo bolji nego prije.

“Građani u narednom periodu mogu očekivati vraćanje zlatnog doba gradskog javnog prevoza”, zaključio je Stanivuković.

Nezavisne

Danas objavljeno

Јako nevrijeme u Banjaluci, na Kozari led

Vanja A

Kastrum oživio duh viteštva na banjalučkom Kastelu

Vanja A

Saborni Hram Hrista Spasitelja: Sutra u 18.00 časova služenje molebana za Kosovo i Metohiju

Zeljka

Ostavite komentar