11. Jula 2023.

Stanivuković: Kazne za vandalizam i do 3.000 KM, odbijen jedan račun za sve komunalije

Gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković, rekao je danas sa se na sjednici Skupštine grada odlučuju o nekoliko važnih tema.

“Pred odbornicima se nalaze važni prijedlozi, a to je besplatna građevinska dozvola za sve kuće okućnice i objekte do 200 kvadratnih metara na svim lokacijama u gradu. Takođe je predložena i dodjela placeva, zatim neograničeno radno vrijeme uvostiteljskih objekata u nultoj zoni, gdje ljudi ne žive”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da je važna odluka i o kažnjavanju vandala, te dodaje da kazna može dostići do 3.000 KM.

“Ove važne odluke smatram da će biti podržane”, rekao je on.

Dodaje da će biti otvoreno kino na otvorenom na dvije lokacije.

“Današnjim usvajanjem odluke o javnoj nabavci za rasvjetu, stvaramo pretpostavku zamjene sve rasvjete na nivou grada”, naveo je on dodao da mu je žao što nije dobilo podršku da se komunalni računi objedine, te da građani dobiju samo jedan račun za sve račune koje trebaju da plate.

“Radimo posvećeno i nadam se da će ove odluke uskoro stupiti na snagu”, rekao je on.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, rekao je da su obradili materijale koje se tiču izvještaja o radu gradskih institucija, zatim tačke koje se tiču saobraćajne infrastrukture kako bi se nastavili radovi na mnogobrojnim lokacijama kao što su Kuljani, Derviši i mnoge druge i set materijala o zakupu poslovnih prostora.

“Trenutno je pauza od sat vremena, te ćemo od 15 časova obraditi još preostalih 50 tačaka”, rekao je Ninković.

Dodao je da će najvjerovatnije danas završiti, jer, kako kaže osjeća volju kod odbornika, a ako ne završe danas, sutra ili u četvrtak nastavljaju sa zasjedanjem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare