22. Septembra 2023.

Štandovi za urbane tržnice osvanuli u banjalučkim naseljima

Ukupno 10 mobilnih štandova postavljeno je u pet gradskih naselja i na njima bi uskoro trebalo da se pojave domaći proizvodi.

Štandovi su postavljeni u Boriku, Starčevici, Novoj varoši, Lazarevu i Obilićevu.

Prodavci će besplatno koristiti ova prodajna mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima, objavila je ranije Gradska uprava.

Oni su odabrani na javnom pozivu raspisanom prošle godine. Uslov za prijavu je bio da su poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banjaluke (fizička lica, samostalni preduzetnici i privredna društva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje) koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz oblasti animalne proizvodnje (mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, med i drugi pčelarski proizvodi) i biljne proizvodnje (voće i proizvodi od voća, povrće i proizvodi od povrća, žitarice i mlinski proizvodi, ljekobilje i čajevi, gljive).

Projekat “Urbane tržnice” realizovan je u okviru EU4AGRI — podrške Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češkom razvojnom agencijom (CzDA).

Ukupna vrijednost je 300.000 KM, a štandove je izradila firma “Procesna oprema inženjering d.o.o.” iz Laktaša.

IZVOR: MONDO – SLAVEN PETKOVIĆ

(MONDO)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare