19. Januara 2023.

Stabilna situacija u poplavljenim područjima

U Trnovu je proglašena vanredna situacija, ali tokom noći nije bilo izlivanja Željeznice.

  • Situacija je stabilna i saniraju se štete nakon jučerašnjeg izlivanja rijeke u Kijevu kod Trnova – izjavio je za RTRS Goran Timotija iz opštine Trnovo.

Јutros će ponovo zasjedati Opštinski štab za vanredne situacije.

U Gacku je situacija stabilizovana. Iako kiša pada, sve je pod kontrolom i izlivanja rijeka nije bilo, rečeno je jutros za RTRS u Vatrogasnoj jedinici Gacko.

Aleksa Vučjković iz gatačke Vatrogasne spasilačke jedinice rekao je da bi, prema najavama meteorologa, kiša trebalo da prestane u popodnevnim časovima, dodajući da postepeno raste vodostaj rijeke Đerope, ali da situacija nije zabrinjavajuća jer intenzitet padavina nije kao prethodnih dana.

I u Foči je situacija pod kontrolom, nije bilo izlivanja Drine i Ćehotine, rečeno je u Vatrogasnoj jedinici Foča.

Šef Odsjeka Civilne zaštite Foča Miloš Јakić rekao je da je vodostaj Drine u opadanju, ali da se oko 9.00 časova očekuje rast vodostaja.

Noćas i jutros su bili ugašeni agregati Hidroelektrane “Mratinje” na rijeci Pivi u Crnoj Gori.

U Višegradu je situacija stabilna, iako je kiša padala čitavu noć, rekao je za RTRS pomoćnik direktora Republičke uprave civilne zaštite Dragan Kos.

Kos je rekao da su sve ekipe od ranih jutarnjih časova na terenu, te da se ne očekuju problemi, osim ako se padavine nastave ovim intenzitetom.

  • Eventualna ugroženost može nastati samo od rijeke Rzav, gdje se očekuju bujične poplave – naveo je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare