30. Maja 2023.

Šta znači biti kćerka muzičke dive

Istu stvar ponovila je i jučer u Londonu, na Tottenhamovom stadionu.

Ponosna mama nastupom svoje kćerke pohvalila se na društvenim mrežama gdje se vidi kako 11- godišnja djevojčica suvereno vlada scenom. Što i ne čudi jer kako kaže stara poslovica – jabuka ne pada daleko od stabla. A malena Blue Ivy od rođenja prati mamu na svim njenim nastupima pa nije ni čudo da je krenula njenim koracima. U Parizu ju je iz publike bodrila mlađa Beyoncéina kćerka, malena Rumi koja je držala natpis – “Volimo te Blue”.

Beyoncé i muzički mogul Jay-Z, roditelji su Blue Ivy te petogodišnjih blizanaca Rumi i Sira. Iako djeca imaju dadilje, roditelji se trude da su što više s njima pa ih vode na sva putovanja i turneje. A “karijera” Blue Ivy je počela je samo dva dana nakon rođenja. Naime, Jay-Z je njeno gugutanja i plakanje snimio i uvrstio na svoj singl “Glory” koji je ubrzo dospio na vrh Billboardove ljestvice. Tako je beba Blue Ivy postala najmlađa osoba na svijetu koja se našla na nekoj muzičkoj top listi.

S četiri godine pjevala je u horu na pjesmi “Up&Up” benda Coldplay s njihovog albuma ‘‘A Head Full of Dreams‘‘, a pet godina kasnije je s mamom, reperom Saint Jhnom, i pjevačem Wizkidom snimila pjesmu “Brown Skin Girl”, zaradivši pohvale, ali i nagrade za svoju izvedbu. Tako je bila najmlađa dobitnica nagrade BET, a dobila je nagrade Soul Train kao i priznanje za izvanredan duo, grupu ili suradnju na ceremoniji NAACP Image Award.

U novembru 2020. snimila je audio knjigu ‘‘Hair Love‘‘ pisca Matthewa A. Cherryja, o ocu Afroamerikancu koji je svojoj kćerki prvi put frizirao kosu. Ugledni magazin Variety tada je tvrdio da postoji ozbiljna šansa da se takmiči za nominaciju za Grammy za govornu riječ.

Kako bilo, Blue Ivy polako osvaja scenu i plesom i pjevanjem, a uz super uspješne roditelje nema sumnje da je još jedna zvijezda rođena.

– Blue Ivy je nevjerovatna i toliko me podsjeća na Beyoncé, rekao je njen djed Mathew Knowles, inače poznati muzički menadžer.

– Mislim da svi vidimo njen muzički talent baš kao što sam ga ja prepoznao u Beyoncé i njenoj sestri Solange dok su još bile djevojčice. A najbitnija je strast jer kada živimo svoje strasti, ne moramo raditi niti jedan dan u životu. Samo želim da pronađu svoje strasti i u njih ulože radnu etiku. Tada će biti uspješni, rekao je Beyoncéin tata za svoju unučad.

Azra.ba

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare