21. Februara 2024.

Šta sve neće raditi zbog novca – Mbape zaštitio način proslave gola

Franuski fudbaler Kilijan Mbape (25) riješio je da unovči baš sve što može da unovči od svog lika i djela, pa i način na koji slavi pogotke.

On je, ako je verovati španskim medijima, podneo prijavu Kancelariji EU za intelektualnu svojinu u Alikanteu kako bi ubuduće njegova proslava gola bila zaštićena.

Kada to bude imao i napismeno, svako ko bude želeo da slavi gol kao Mbape će, zakonski, morati da plaća penale. I to je današnji, moderan fudbal.

Mbape će, sada je to više nego izvesno, narednog leta igrati za maridski Real.

Francuski fudbaler će sa sobom u najveći klub sveta “poneti” i sav svoj komercijalni potencijal (koji se meri u stotinama miliona evra) a zaštita proslave gola je još jedan način da sve što radi bude osigurano i potencijalno naplativo.

Njegov način proslave je mnogima poznat – prekrštene ruke preko grudi sa izbačenim palčevima.

Biće da je Mbape ubedio sebe da je upravo on izmislio takvu proslavu pa želi i od toga da stvori zaptitni znak, na koji, samo on sme da polaže pravo. Zapravo, on je prijavio nešto drugačiju verziju kako bi se razlikovala od prvobitne koju je neko već prijavio.

Razlika je mala ali dovoljna da bude zavedena kao “Mbapeova proslava gola”.

Kapiten Pari Sen Žermena već je zaštitio nekolicinu svojih brendova, od paste za zube, parfema, torbi, odeće, kišobrana, obuće, i sve je to prijavio pomenutoj kancelariji EU u Alikanteu.

Ni Mesi ni Ronaldo nisu imali toliko zaštićenih brendova.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare