Kivi je jako popularno voće koje može da se koristi i kao dodatak salatama, ali i kao međuobrok.
Poznato je da je kivi izuzetno zdrav, ali dijetetičari su došli do zaključka da bi kivi trebalo jesti svakodnevno, jer utiče na celokupno zdravlje, imunitet i probavu.
Kivi je izvor vitamina C koji deluje kao antioksidans i štiti ćelije od oštećenja.
Vitamin C, koji se nalazi u kiviju, može pojačati neutrofile, neke od prvih ćelija koje reaguju i ublažavaju infekcije, prenosi Eating Well. Dodaju da jedenje jednog kivija može osigurati više od 60 posto preporučene dnevne vrednosti vitamina C, što dugoročno ima pozitivan učinak na celokupno zdravlje.
Osim toga, kivi je bofat i kalijumom, što ga čini odličnim izborom kada je zdravlje srca u pitanju.
Zahvaljujući dijetalnim vlaknima, kivi je dobar za probavu, sprečava zatvor, ali i pomaže u razgradnji proteina.