Šta je poenta kolekcije s glavama životinja? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Šta je poenta kolekcije s glavama životinja?

Optužuju ih da veličaju lov i ubijanje

Navikli smo da od vodećih modnih kuća uvijek očekujemo neočekivano, pa dugo jedna kolekcija nije privukla pažnje i šokirala, ali je brendu Schiaparelli sada to pošlo za rukom!

Već prije revije na Sedmici mode u Parizu na kojoj je prikazana haute couture kolekcija za proljeće i ljeto 2023. godine, svi su pričali o ovom događaju, na koji je Kylie Jenner stigla u najneobičnijoj haljini do sad.

Crnu, nabranu i jednostavnu kreaciju izdvaja džinovski ukras u vidu glave lava koja se pruža od ramena sve do struka.

Nesvakidašnja toaleta privukla je mnogo pažnje na internetu, a potom je uslijedilo još veće iznenađenje – na samoj reviji prikazane su slične haljine, koje kao statement detalj imaju glave pantera (koju je vrlo prikladno nosila “Crna Pantera” Naomi Kempbell), vuka i leoparda.

Uprkos hiperrealističnom izgledu ovih životinjskih glava, nema razloga za strah. One, naravno, nisu prave, već su ručno izrađene od pjene, svilenog vještačkog krzna, smole i vune, a potom i ručno oslikane kako bi se postigao što bolji efekat.

Neobičnu kolekciju potpisuje dizajner Danijel Rouzberi, kreativni direktor modne kuće, a ona je inspirisana “Božanstvenom komedijom”, tačnije “Paklom” Dantea Aligijerija.

– Pakao, Čistilište, Raj: Jedno ne može da postoji bez drugih – bilo je istaknuto na reviji. – To je podsjetnik da nešto poput raja ne može da postoji bez pakla; nema radosti bez tuge; nema ekstaze stvaranja bez mučenja sumnje.

Izvor: glossy.espreso.rs

Danas objavljeno

Ko je Šakirina svekrva koja je krila sinove prevare i zabila joj nož u leđa

Vanja A

Zagrijavanje za mjesec ljubavi – preporučujemo ti ove 4 romantične komedije

Vanja A

Poznati muzičar po prvi put pokazao lice

Vanja A

Ostavite komentar