5. Decembra 2023.

Šta je otac ubijene Vanje rekao na saslušanju

Otac ubijene Vanje Đorđevske (14) iz Skoplja Aleksandar Đorđevski negirao je danas na saslušanju da je davao informacije o njenom kretanju glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom – Palču, što je, prema dosadašnjem toku istrage, dovelo do njene otmice, a potom i ubistva.

Informacije o njegovoj umiješanosti u slučaj, državnim organima dala su još trojica okrivljenih, kojima je sudija u prethodnom postupku već odredio mjeru pritvora, koja bi danas trebalo da bude produžena, ali tek nakon što tužilaštvo dobije krivičnu prijavu protiv njih, navodi A1on, prenosi Tanjug.

Ocu 14-godišnje Vanje juče je određena mjera zadržavanja od 48 sati, za koju će tužilaštvo tražiti produženje ukoliko i on bude obuhvaćen istragom.

Četrnaestogodišnja djevojčica nestala je 27. novembra ujutru, a pronađena je ubijena nekoliko dana kasnije.

U okolini Velesa pronađeno je i tijelo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, a prema zvaničnim podacima iste osobe su ubile i muškarca i djevojčicu.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski nalaze se u pritvoru, kao i otac djevojčice, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim raspisana međunarodna potjernica i kome je određen pritvor u odsustvu, koji će početi da se primjenjuje nakon što se on privede.

Djevojčica je sahranjena danas na gradskom groblju.  

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare