7. Septembra 2023.

Srpski basketaši peti put zaredom prvaci Evrope 

Srpski basketaši savladali Litvaniju 22:20 u finalu Evropskog prvenstva.

Kakav meč u Jerusalimu – strašan meč.

Sada već slobodno možemo da upotrebimo Linekerovu slavnu izjavu i za basket , koji polako ali sigurno postaje sport u kojem pobedu uvek odnose Srbi.

Peti put zaredom srpski basketaši su prvaci Evrope i otud logično pitanje – ima li ko jači?

Kvartet u sastavu Nemanja Barać, Marko Branković, Stefan Kojić, Strahinja Stojačić odneo je neverovatnu pobedu, posle trilera, u finalu protiv Litvanije – trojkom Stojačića pred sam kraj meča, pri rezultatu 20:20.

Mogla je lako pobeda i da ode na drugu stranu jer su i Litvanci imali šut za pobedu, i to ne jedan, ali je i sreća bila uz naše basketaše. Izdržali su te najkritičinie momente, koji, istina, nisu bili ni na vidiku u jednom trenutku.

Srbija je vodila 20:13, držala sve u svojim rukama, dominirala, bio joj je potreban samo jedan poen, ali…

Serija grešaka, promašaja i serija nekih neverovatnih poena rivala uvela nas je u problem i za tili čas Litvanci su stigli do egala i priliek da nas poptuno šokiraju.

Srećom, neverovatni Stojačić, koji je i u začetku meča, kada smo bili u najvećem zaostatku pokrenuo našu seriju, i u najvažnijem momentu meča bio je hladnokrvan. Staložen i siguran u šutu. Digao se na šut za dva, pogodio dno mrežice – za delirijum srpskih igrača.

Srbija – basket sila!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare