9. Februara 2023.

Srpska treba da isplati Federaciji 28,9 miliona KM

Članove UO UIO, podsjetimo, čine tri ministra finansija (dva entitetska i minitar finansija u Savjetu ministara BiH) i tri člana iz reda eksperata.  Kako je saopšteno, s obzirom na to da su ispunjeni svi zakonski i poslovnički uslovi, predsjedavjući UO UIO Zoran Tegeltija otvorio je prvu redovnu sjednicu na kojoj je usvojena odluka o drugom privremenom poravnanju.

“UO UIO BiH dao je pozitivno mišljenje na odluke koje se tiču carinskih olakšica pri uvozu električnih i hibridnih automobila, ali i mineralnih đubriva.  Članovi  UO primili su k znanju Izvještaj o realizaciji Odluke o količinama dizel goriva na koje se ne plaća putarina za 2022. godinu. UO UIO usvojio je i Pravilnik o određivanju minimalne rezerve za izmirivanje obaveza UIO u vezi sa indirektnim porezima, ostalim prihodima i taksama”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, prilikom obrazloženja Izvještaja o obavljenoj finansijskoj reviziji UIO za 2021. godinu istaknuto da je Uprava imala pozitivno mišljenje, a većina primjedbi revizora u međuvremenu su usklađene sa važećim aktima.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare