12. Aprila 2023.

Srpska open u Banjaluci spremno čeka posjetioce i učesnike

Zvanično, nadmetanja će početi u nedjelju, 16. aprila, a nakon toga slijedi glavni žrijeb turnira, koji bi trebalo da predvodi najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Izgradnja ovog kompleksa u najvećem gradu u Republici Srpskoj trajala je svega nekoliko mjeseci, a kada se pogledaju uslovi koje će imati najbolji svjetski igrači, jasno je da će Banjaluka prirediti istinski sportski doživljaj, kako onima putem malih ekrana, tako i onima koji budu imali sreću da se nađu na tribinama terena u parku “Mladen Stojanović”.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

Kada je bilo jasno da će Republika Srpska dobiti organizaciju ovako prestižnog događaja, znalo se da mora uložiti mnogo truda da bi se stvorili vrhunski uslovi, koji će značiti da će Banjaluka dobiti nešto što do sada ovdje nije viđeno. 

Odmah je najavljeno da će biti izgrađen potpuno novi centralni teren, koji će, nakon što turnir bude završen, postati multifunkcionalna sportska dvorana.

Manje od četiri dana uoči početka Srpska opena teniski kompleks će biti zvanično otvoren, a građani će se moći uvjeriti za šta su se sve pobrinuli organizatori turnira, predvođeni porodicom Đoković. 

Kada je riječ o samom kompleksu, za potrebe Srpska opena osposobljeno je i potpuno rekonstruisano devet terena Teniskog saveza Republike Srpske, po najvišim svjetskim standardima, koji će u svakom trenutku moći da prime oko 4.000 posjetilaca. Naravno, izgrađen je i centralni teren kapaciteta oko 6.000 mjesta za sjedenje. To znači da bi na dnevnom nivou na tribinama trebalo da bude minimalno 10.000 gledalaca, a procjene organizatora kažu da će dnevna posjeta na turniru biti oko 40.000.

Pored vrhunskih “borilišta”, učesnici turnira imaće najbolje uslove za trening, takmičenje i odmor. Igrači će na raspolaganju imati i savremeno opremljenu teretanu, sobu za fizikalne terapije i masažu, prostor za odmor. 

Sjajni uslovi biće i za posjetioce turnira. U FAN selu biće obezbijeđeno sve ono što iziskuje jedan ovakav događaj. Gledaoci će na raspolaganju imati mjesta za relaksaciju, osvježenje, postojaće posebno označena mjesta za osobe sa invaliditetom, ali, isto tako, svi će morati da se pridržavaju pravila koja se odnose na turnire ovog tipa. 

Organizatori poručuju da je u prethodnih pet mjeseci urađen ogroman posao i da izbor Banjaluke kao domaćina ovog turnira nikako nije bio greška. U izgradnju ovog kompleksa do sada je uloženo oko 30 miliona KM, saopšteno je iz Teniskog saveza RS, iz koga su poručili da će nakon završetka turnira predstaviti javnosti “gdje je uložena svaka marka”.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

Svi bezbjednosni aspekti na kompleksu su, tvrde, apsolutno zadovoljeni. MUP Srpske će obezbjeđivati događaj, prethodnih dana se užurbano radilo na sanaciji svih saobraćajnica i ulica koje vode ka Srpska openu, a potpuno je uređen dio parka “Mladen Stojanović” koji vodi ka svim terenima. Samo za ulice Vuka Karadžića i Kralja Petra II je uloženo po 80.000 KM, jer su to ulice koje direktno vode ka kompleksu.

Organizatori su saopštili da je do sada više od 200.000 ljudi tražilo karte za turnir, ali da, nažalost, svima neće moći biti ispunjena želja. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su brojni premijeri i ministri iz regiona tražili da prisustvuju turniru.*

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare