Srpska lista osudila napad na srpskog dječaka u Suvom Dolu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srpska lista osudila napad na srpskog dječaka u Suvom Dolu

Napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima “Kurtijevih specijalaca” je nastavak plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i protjeraju sa Kosova i Metohije, saopštila je danas Srpska lista.

Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega nekoliko nedjelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti.

– Svjesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu djecu i imovinu ne kažnjavaju. Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim djelovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rješavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika”, navedeno je u saopštenju SL.

Srpska lista osudila je napad na Lazara, jer je, kako navode, to napad na svako srpsko dijete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima.

– Ujedno zahtijevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbjednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu – istaknuto je u saopštenju SL.

RTRS.

Danas objavljeno

Dan sećanja na žrtve bombardovanja – Vučić: Srpski duh ste lomili, ali ga nikada nećete slomiti

M.

Začule se sirene i u Banjaluci: 24 godine od NATO agresije

M.

Patrijarh: Čitavom svijetu potreban je mir, ne prihvatajmo ultimatume koji znače odricanje od sebe

M.

Ostavite komentar