Srpska lista osudila napad i zahtijeva momentalno povlačenje ROSU sa sjevera KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srpska lista osudila napad i zahtijeva momentalno povlačenje ROSU sa sjevera KiM

Srpska lista saopštila je da je rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke rijeke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine na ovamo.

 Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku djecu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju – navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da nedjeljama upozoraju na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim djelovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini.

Zahtijevaju momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa sjevera Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju dvojicu Srba koji su bili u automobilu.

– Јoš jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima – navodi se, između ostalog, u saopštenju Srpske liste.

RTRS.

Danas objavljeno

Rusija o nuklearnom oružju u Bjelorusiji: Nadamo se da će NATO shvatiti ozbiljnost situacije

Vanja A

Sjetili se: Eksperti UN traže da se ispita uloga Britanije u porobljavanju Afrikanaca

Vanja A

Skandal u Ambasadi BiH u Jordanu: Potukle se diplomate Bitanga i Škipina

Vanja A

Ostavite komentar