Srpska lista neće učestvovati na izborima za gradonačelnike opština na sjeveru KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srpska lista neće učestvovati na izborima za gradonačelnike opština na sjeveru KiM

Srpska lista saopštila je danas da neće učestvovati na vanrednim izborima u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije jer nisu ispunjeni zahtjevi zbog kojih je napustila institucije samoproglašenog Kosova.

Centralna izborna komisija u Prištini uputila je Srpskoj listi obavještenje da je od danas do 18. marta rok za prijavu partija za učešće na vanrednim izborima u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije koji bi trebalo da budu održani 23. aprila.

Iz Srpske liste su poručili da neće učestvovati na bilo kojim izborima dok ne budu ispunjeni njihovi legitimni zahtjevi.

U saopštenju se napominje da Priština i njena centralna izborna komisija nastoje da bez uvažavanja legitimnih interesa srpskog naroda i mimo volje građana jednostrano organizuju izbore na sjeveru Kosova i Metohije, što Srpska lista kao najbrojnija politička partija kosmetskih Srba ne prihvata.

Gradonačelnici četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije – Zvečan, Sjeverna Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok su početkom novembra prošle godine zajedno sa odbornicima podnijeli ostavke u znak protesta zbog odluke prištinskih vlasti o obaveznoj preregistraciji vozila sa srpskih na oznake samoproglašenog Kosova – RKS.

Danas objavljeno

Trebinje: Uhapšeno lice osumnjičeno za pet krivičnih djela

M.

Počelo suđenje u predmetu “Skaj”: Načelnik MUP-a Srpske prvi na klupi za svjedoke

M.

U inat sankcijama: Rusija razvila prvi dron sa termovizijskom kamerom i sistemom za nadzor

M.

Ostavite komentar