Srpska lista neće učestvovati na izborima na KiM 23. aprila - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srpska lista neće učestvovati na izborima na KiM 23. aprila

Srpska lista nije dostavila imena kandidata za gradonačelnike opštine na sjeveru Kosova i Metohije, a rok za prijavu kandidata istekao je danas u 16 časova.

Kako Sputnjik saznaje, Srpska lista ostala je pri svom stavu da neće učestvovati na izborima u opštinama na sjeveru koji su zakazani za 23. april.

Centralna izborna komisija takozvanog Kosova raspisala je za nedelju 23. aprila izbore za četiri gradonačelnika u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Sjeverna Mitrovica i Zvečan kao i izbore za lokalne skupštine u opštinama Zvečan i Leposavić.

U opštinama Sjeverna Mitrovica i Zubin Potok su nakon što su Srbi napustili takozvane kosovske institucije imenovani odbornici od strane CIK a prema plasmanu na izborima iz 2021. godine.

Trenutno u opštini Sjeverna Mitrovica ima samo jedan odbornik srpske nacionalnosti dok su u opštini Zubin Potok osim albanskih odbornika u lokalnoj skupštini trenutno zastupljeni i Srbi iz opozicione Giza Zubin Potok koji broje tri odbornika, a koji su najavili da će podneti ostavke na svoje funkcije.

Novosti

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar