8. Januara 2023.

Srpska dostojanstveno i svečano obilježava najvažniji dan

Dodik je istakao da je ponosan i na srpski narod kada vidi koliko voli svoju zemlju.

  • Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu – napisao je Dodik na Instagramu.

Dodik je naveo da će obilježavanje Dana Republike početi danas polaganjem vijenaca palim borcima, zatim dodjelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.

https://www.instagram.com/reel/CnJboz8Kf6D/?utm_source=ig_embed&ig_rid=b04e9670-5897-42ee-b830-8e7c72bbcc61
  • S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu – dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lijepa praksa – dodjela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja najvoljenije Republike.

  • Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara – dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske navodi da su proteklu sedmicu obilježili dani slavlja i okupljanja i da je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao prijemu povodom Božića, koji tradicionalno organizuje Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem, a potom i večernjem bogosluženju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Badnji dan i Božić Dodik je proslavio u društvu porodice.

Dodik je naveo da je radost slavlja Božića pomutila strašna vijest o monstruoznom napadu na srpsku djecu na Kosmetu, koja je potresla sve u Republici Srpskoj.

  • Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na Kosmetu – poručio je Dodik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare