25. Jula 2023.

Srbija u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspela je posle velike borbe i peteraca da pobedi Italiju sa 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2 – 4:3), pa će u polufinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Grčke, dok će Italija u razigravnju od petog do osmog mesta odmeriti snage sa Crnom Gorom.

Golove za Srbiju postigli su: Strahinja Rašović tri, Nikola Jakšić i Radomir Drašović po dva, Đorđe Lazić, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić i Nemanja Ubović po jedan. Kod Italije, Di Fulvio je postigao tri, Kanela, Bruni i Di Soma po dva, Prešuti i Veloto po jedan.

Srbija je odlično počela meča. U režiji Nikole Jakšića i Đorđa Lazića stigla je do 2:0, ali je usledio snažan odgovor Italije. Kanela je pogodio sa 1:2, Bruni za 2:2, Kanela za 3:2. Izjednačenje je doneo Radomir Drašović.

Usledio je rovoski rat u bazenu. Di Soma ja zatresao mrežu sa 4:3, Srbija nije iskoristila napad sa dva igrača više, ali je nedugo zatim uspela da stigne do izjednačenja u režiji Radomira Drašovića. Italija je četvrti put pogodila okvir gola, a kazna je stigla u vidu gola Strahinje Rašovića – 5:4. Do kraja druge deonici Di Soma je realizovao peterac, Strahinja Rašović nije pa je na semaforu pisalo 5:5.

Rat nerava je nastavljen. Prešuti je pogodio za 6:5, a Nikola Jakšić za 6:6. Veloto je bio precizan za 7:6, a Vasilije Martinović ponovo doneo izjednačenje – 7:7. Bruni je pogodio za 8:7, a Strahinja Rašović za 8:8. Odbrane su popustile. Di Fulvio je bio precizan za 9:8, a Đorđe Vučinić ponovo doneo izjednačenje Srbiji – 9:9.

U poslednjem kvartalu Italija je preko Di Fulvija ponovo povela sa 10:9. Srbija je nastojala da stigne do izjednačenja i uspela je u tome. Strelac je bio Strahinja Rašović – 10:10. Usledila su po dva propuštena napada, a zatim je Di Fulvio pogodio za 11:10.

Na 48 sekundi pre kraja Nemanja Ubović je uspeo da zatrese mrežu – 11:11. Srbija se odbranila, imala 19 sekundi za poslednji napad, ali nije uspela da stigne do preokreta.

Usledio je penal rulet. Fondeli je bio siguran, siguran je bio i Drašovi. Mitrović je zaustavio pokušaj Di Some, Radulović nije uspeo da savlada De Lunga. Di Fulvio je zatresao mrežu, Vučinić takođe. Prešuti je bio siguran, siguran je bio i Jakšić. Damonte je promašio, a pobedu Srbiji doneo je Rašović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare