1. Juna 2023.

Srbija treći favorit za zlato na Evrobasketu

Izabranice Marine Maljković igraće u Ljublajni u grupi D, zajedno sa Turskom, Mađarskom i Slovačkom.

Srbija će na Evrobasketu braniti zlatnu medalju osvojenu 2021. godine u Valensiji, a 14 dana pre starta šampionata Evrope, FIBA je objavila listu favorita za osvajanje titule.

Prema proceni FIBA, košarkašice Srbije su trenutno treći favorit za zlato na EP, a ispred aktuelnih šampionki Evrope su Belgija i Španija, kojoj se daju najveće šanse da se oktiti zlatnim odličjem.

Iza Srbije su Francuska, Italija, Turska i Velika Birtanija, a najmanje šanse se daju Letonji. koja je na poslednjem 10. mestu ove liste.

“Izvinite navijači Francuske. Logika bi mogla reći da je pogrešno da Srbija bude ispred Francuska posle dva poraza na pripremama. Međutim, istorija nam je pokazala da morate skoro da ignorišete ishode prijateljskih mečeva Srbije, više od bilo kog tima, jer ona posao napravi krajem leta. Njihove dve titule i bronza u 2019. su dokaz za to”, navodi se u obajšnjenju.

Izabranice Marine Maljković do sada su odigrale šest kontrolnih utakmica protiv Francuske, Crne Gore i Belgije i imaju skor 3-3, a čekaju je provere protiv Kine i Novog Zelanda u Beogradu.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare