7. Augusta 2023.

Srbija može na Hrvatsku i Bosnu u kvalifikacijama za EP

Svjetska kuća košarke (FIBA) objavila je kako će izgledati šeširi uoči žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, koje će se održati na Kipru, Finskoj, Letoniji i Poljskoj.

Reprezentacija Srbije je u prvom šesiru zajedno sa Španijom, Slovenijom i Francuskom. Rivale će dobiti iz četvrtog, petog i osmog šešira. Biće ukupno osam grupa sa po četiri tima.

Moguć je i sudar Srbije sa komšijima, pošto je Hrvatska u četvtom, a Bosna i Hercegovina u petom šeširu.

U četvrtom šeširu su: Finska, Hrvatska, Ukrajina i Letonija, u petom su: Belgija, Gruzija, Bosna i Hercegovina i Izrael, a u osmom su: Portugal, Danska, Slovačka i Kipar.

Preostali šeširi su, drugi: Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka, treći: Češka, Poljska, Turska, Crna Gora, šesti: Mađarska, Estonija, Holandija i Bugarska i sedmi: Velika Britanija, Island, Švedska i Makedonija.

Na završni turnir idu tri prvoplasirane ekipe iz grupa, osim onih grupa u kojima su domaćini Evropskog prvenstva, koji automatski prolaze, a uz njih idu dva najbolja plasirana tima iz njihove grupe.

Kvalifikacije će se odigrati kroz tri prozora: od 19. do 27. februara 2024, od 18 do 26. novembra 2024 i od 17. do 25. februara 2025. godine.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare