Sramno: Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sramno: Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

Deklaraciju je predložio Klub SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović dizao četiri prsta, kako se pozdravljaju pripadnici zabranjene egipatske organizacije “Muslimansko bratstvo”.

U sarajevskoj deklaraciji se “najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića ispred sedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu“.

“Za“ deklaraciju je glasalo 28 zastupnika, nije bilo protiv i suzdržanih. Nešić se potom tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.

Nemam nikakvu nameru da se izvinjavam zato što sam Srbin, zato što imamo naše pozdrave, imena ili krsnu slavu, naveo je u saopštenju predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagujući na deklaraciju.

“Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Savetu ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Ja sam ponosni Srbin koji se rodio i oteran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA posle rata došli”, navedeno je u saopštenju

Nešića koji je i ministar bezbednosti u SM BiH.

Pozdrav sa četri prsta koji možda potiče iz Turske brzo je postao novi simbol “Muslimanskog bratstva“.

B92.

Danas objavljeno

Rusija o nuklearnom oružju u Bjelorusiji: Nadamo se da će NATO shvatiti ozbiljnost situacije

Vanja A

Sjetili se: Eksperti UN traže da se ispita uloga Britanije u porobljavanju Afrikanaca

Vanja A

Skandal u Ambasadi BiH u Jordanu: Potukle se diplomate Bitanga i Škipina

Vanja A

Ostavite komentar