26. Aprila 2023.

Spriječite putovanje iz pakla i to samo jednim potezom na aerodromu

Kada se spremate na put, tu je dugačka lista obaveza. Možda ste vi na sve mislili i sve pripremili, ali postoje neke nepredviđene situacije koje sve mogu da zakomplikuju. A opet, samo jedna stvar koja ne oduzima mnogo vremena, može mnogo toga da popravi.

Kada dođete na aerodrom, pre nego što predate prtljag obavezno ga fotografišite, kako zatvoren, tako i sadržaj u njemu, jer vam ovo može puno značiti.

Za avio-kompanije izgubljen prtljag i dalje predstavlja veliki problem. Dokaz o tome kako izgledaju vaše stvari može vam pomoći da dobijete nadoknadu u slučaju da vaš čekirani prtljag ne stigne na odredište ili stigne oštećen, piše 24 sedam.

Avio-kompanije su dužne da obeštete putnike ukoliko im prtljag stigne oštećen, ne stigne na vreme ili se izgubi. Dužne su da nadoknade putnicima razumne, proverljive i stvarne troškove koje mogu imati jer im prtljag kasni. Ovaj novac se može koristiti za kupovinu stvari potrebnih tokom putovanja, poput nove odeće ili kozmetike. Ako kupite stvari jer vam prtljag kasni, ali pre nego što vam avio-kompanija odobri nadoknadu, obavezno čuvajte račune kako biste kasnije lakše podneli zahtev i opravdali troškove.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare