12. Septembra 2025.

Spremite posni ručak za 20 minuta

Spremite posni ručak za 20 minuta

Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi.

Na maslinovom ulju propržiti sitno sjeckani crveni luk i bijeli luk.

Dodati sjeckanu papriku, mrkvu i tikvicu, pa dinstati 5–7 minuta.

Ubaciti paradajz pire, začiniti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

Sjediniti sa testeninom i poslužiti toplo, prenosi Kurir.

Sastojci:

250 g tjestenine (bez jaja)

1 crveni luk

2 čena bijelog luka

1 paprika

1 tikvica

1 mrkva

200 g paradajz pirea ili pelata

maslinovo ulje

so, biber, origano, bosiljak

Kurir.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare