1. Juna 2023.

Sprema se “marš na Srbe”?

Prema tim navodima, oni će se danas s južne strane Glavnog mosta na Ibru okupiti u 12 časova. Takođe, pozivaju se pristalice da ponesu zastave tzv. Kosova, Albanije i suzavac. Među pozivima se čuju i poruke “marširajmo na sever”, a podršku im pružaju albanski muzičari.

“Prvog juna 2023. u 12 časova krećemo na sever. Pozivamo vas masovno da postanete gospodari naše zemlje”, poručio je jedan od albanskih repera s KiM i dodao: “Marširajmo na sever”, prenosi Raša tudej Balkan.

Na Glavnom mostu na Ibru, koji je otvoren za pešake, ali ne i za saobraćaj, danonoćno dežuraju italijanski karabinjeri i pripadnici kosovske policije.

Podsetimo, na severu KiM je napeto još od petka 26. maja, kada su prištinske vlasti odlučile da u zgrade opštinskih organa na severu KiM pošalju “izabrane” gradonačelnike, čemu se lokalno srpsko stanovništvo protivi.

Ti gradonačelnici naime, izabrani su na lokalnim izborima na kojima Srbi nisu učestvovali u znak protesta jer zvanična Priština nije formirala ZSO, što joj je obaveza po Briselskom sporazumu.

U međuvremenu došlo je i do sukoba pripadnika kosovske policije i specijalne jedinice ROSU, kao i pripadnika Kfora sa Srbima okupljenim oko zgrada opština

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare