25. Jula 2023.

Spotify podiže cijene pretplate, ne zaobilazi ni Srbiju

Platforma za slušanje muzike i podkastova Spotify podiže cijene pretplate u više država, u zvaničnom saopštenju i Srbija na spisku

Da Srbija nije izbegla još jedno poskupljenje, vidi se iz zvaničnog saopštenja u kom piše da Spotify podiže cene pretplate, zajedno sa spiskom zemalja koje takođe mogu očekivati promenu.

Nove cene, međutim, nisu objavljene za svaku državu ponaosob, niti je preciziran tačan datum kada će biti uvedene u svaku od zemalja. Umesto toga, iz kompanije navode da će počevši od danas, svako od korisnika dobiti mejl sa obaveštenjem šta novina znači za njihov nalog na platformi.

Ipak, s obzirom na to da je za Sjedinjene Američke Države objavljen nov cenovnik, na osnovu njega se možda može napraviti i obrazac za ostale države u kojima je platforma dostupna.

Naime, Spotify Preimum pretplata porasla je za jedan dolar i sada iznosi 10,99 dolara mesečno, dok su Duo pretplate poskupele za dva dolara i sada tamo koštaju 14,99 dolara, takođe na mesečnom nivou. Porodični paket je takođe poskupeo za jedan dolar, a studenti su se takođe našli na spisku, pa i njihova pretplata raste sa 4,99 na 5,99 dolara.

Spotify testira novu oflajn funkciju

Ipak, svi korisnici će kada dobiju mejl, dobiti i jednomesečni grejs period pre nego što poskupljenje stupi na snagu tokom kog mogu da odluče da li hoće da nastave da koriste usluge za koje su dosada plaćali ili ih otkazuju.

Iako ne baš lepa vest, ovakav potez bio je očekivan, s obzirom na to da je Spotify jedna od retkih platformi koja je tokom poslednjih nekoliko godina svoj cenovnik držala na istom nivou i pored toga što je inflacija rasla.

Nedavno je otkriveno i da YouTube podiže cene pretplate u SAD, ali kako nije bilo objavljeno zvanično saopštenje, to znači da će se i ovo poskupljenje možda preneti da druge države.

Sada je očigledno stigao red i na Spotify, a na spisku država koje su pogođene odlukom našle su se:
Andora, Albanija, Argentina, Austrija, Australija, Bosna i Hercegovina, Belgija, Bugarska, Brazil, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Kipar, Danska, Ekvador, Estonija, Španija, Finska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Gvatemala, Litvanija, U Luksburgu, Italija, Litvanija, Hong Kong, Hrvatska, Letonija, Monako, Crna Gora, Severna Makedonija, Malta, Meksiko, Holandija, Norveška, Novi Zeland, Peru, Portugal, Srbija, Švedska, Singapur, Slovenija, Slovačka, San Marino, Tajland, Turska i Sjedinjene Američke Države.

Image Credits: Alexander Shatov/ Unsplash

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare