11. Oktobra 2023.

Split: Uhapšeno 19 krijumčara droge

Više osoba uhapšeno je jutros u velikoj akciji policije na području Splita i Kaštela, a riječ je o pripadnicima kriminalne grupe od najmanje 19 članova koji se bave preprodajom droge.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da je u velikoj policijskoj akciju u Splitu i Kaštelu  zaplijenjeno oko dvije tone droge i uhapšeno 19 članova organizovane kriminalne grupe. 

Naveo je da su u otkrivanju članova grupe sarađivali sa agencijama za suzbijanje trgovinom drogom iz inostranstva, u ovom slučaju Njemačke.

Riječ je o krijumčarenju droge iz Јužne Amerike, a zaplijenjeno je nešto manje od tone kokaina, isto toliko marihuane i oko stotinu kilograma hašiša.

I USKOK je potvrdio da su u toku hapšenja i provođenje dokaznih radnji u saradnji sa nadležnim državnim agencijama i Državnim tužilaštvom Frankfurta na Majni.

Neki od osumnjičenih su od ranije u istražnom zatvoru zbog povezivanosti s preprodajom velikih količina razne droge, a u borbi za prevlast na narko tržištu brutalno su se obračunavali.

Јedan osumnjičenih je uhapšen na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Njemačka.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare