6. Jula 2023.

SPC: Patrijarh Porfirije nije potpisao odluku o emitovanju rijalitija 24 sata dnevno

Porfirije je, kako se dodaje u saopštenju SPC, ostavku na mesto predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije podneo je godinu dana ranije

Patrijarh srpski Porfirije negirao je danas tvrdnje bivše članice Saveta REM Judite Popović da je patrijarh, 2015. godine kao predsednik Saveta RRA, potpisao neobavezujuću preporuku koja je omogućila da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno.

“Gospođa Judita Popović, odnedavno bivša članica Saveta REM je 4. jula u programu Televizije Nova S, izjavila da je Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, 2015. godine kao predsednik Saveta RRA-a, potpisao neobavezujuću preporuku koja je omogućila da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno. Ista televizija je ovu izjavu ponavljala i u drugim emisijama i na internetu, a dnevni list Danas je, objavio u internetskom i u štampanom izdanju”, navodi se u saopštenju SPC.

Porfirije je, kako se dodaje, ostavku na mesto predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije podneo je godinu dana ranije, 30. maja 2014. godine, pošto ga je Sveti arhijerejski Sabor izabrao za Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog.

“Očigledno je da su tvrdnje gospođe Judite Popović neistinite. Dakle, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije nije potpisao odluku, niti bilo kakav drugi akt koji omogućuje da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno”, navodi se u saopštenju SPC.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare