17. Februara 2023.

Špansko tužilaštvo traži da Dani Alves ostane u pritvoru

Kao razlog navode se indicije da je silovao devojku u diskoteci, dok je njegova odbrana ponovo dovela u pitanje tvrdnje žrtve i zatražila da bude pušten da se brani sa slobode.

Ročište je održano jer je odbrana Alvesa uložila žalbu na prethodnu odluku istražnog sudije, koji je fudbalera poslao u pritvor, bez mogućnosti plaćanja kaucije, prenela je agencija HINA.

Alves, koji je u decembru igrao za Brazil na Svetskom prvenstvu u Kataru, optužen je da je po dolasku u Barselonu silovao jednu devojku u toaletu diskoteke, u noći 30. decembra.

Današnje ročište je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite intimnosti devojke. Izvori iz suda rekli su novinarima da je odbrana Alvesa ustrajala u zahtevu da se on brani sa slobode, tvrdeći da je “čvrsto vezan” za Španiju i da nema bojazni da će pobeći. Odbrana je takođe izrazila sumnju u verodostojnost izjave oštećene, navodeći da ona tokom pregleda nije imala vaginalne povrede.

Državno tužilaštvo i advokatica oštećene pozvali su se na nalaze DNK analize, otiske prstiju i tragove pronađene na mestu događaja, tvrdeći da brojni elementi ukazuju na krivicu Alvesa.

Alvesov advokat Kristobal Martelj naveo je da je seksualni odnos bio uz pristanak, i dodao da “navodna žrtva” nije imala vaginalne povrede i da su je nadzorne kamere snimile kako “opušteno pleše” malo pre nego što se incident dogodio. Martelj je time priznao da je Alves imao seksualni odnos sa devojkom, što je igrač ranije negirao pred istražnim sudijom, i u čemu su ga demantovali biološki dokazi. Analiza je otkrila da je devojka imala ostatke sperme među intimnim delovima tela.

Kako bi izvršila dodatni pritisak na Alvesa, i pokušala uveriti sudiju da njena klijentica nije pristala na odnos, advokatica je pokazala snimak sa nadzorne kamere na kojoj se vidi kako Alves, dok izlazi iz diskoteke, prolazi pored devojke, “bez da se zanima za nju, iako ona u tom trenutku nekontrolisano plače i govori obezbeđenju da je seksualno napadnuta”.

Alvesov advokat je ranije rekao da kamere pokazuju da je fudbaler prvi otišao u toalet, a da je ona ušla nekoliko minuta kasnije.

Kao jemstvo da Alves neće pobeći dok traje suđenje, njegov advokat je pokazao dokumente iz kojih se vidi koliko dugo je Brazilac živeo u Španiji i da je vlasnik kuće u mestu pored Barselone. Dodao je da je Alves vlasnik dve kompanije u Španiji.

Advokatica devojke je odgovorila da je kapital Alvesovih kompanija oko milion evra, a da je njegova bivša supruga suvlasnica kuće, te da to nije garancija njegovog ostanka u zemlji. Ona je dodala i da bi Alves, zahvaljujući prihodima ostvarenim tokom fudbalske karijere, mogao pobeći privatnim avionom.

To je bio razlog zašto mu je 20. januara određen pritvor.

Idućih dana sud u Barseloni će odlučiti hoće li prihvatiti zahtev Alvesove odbrane i pustiti ga na uslovnu slobodu dok traje postupak. Njegova odbrana je ponudila sudu da Alves nosi narukvicu kojom bi bio nadziran na daljinu, da mu bude oduzet pasoš, da plati kauciju i da se svakodnevno javlja sudu.

Alves je od 2002. do 2008. igrao za Sevilju, a zatim za Barselonu do 2016. godine. Potom je nastupao za Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo, pa ponovo za Barselonu. Njegov poslednji klub, meksički Pumas, raskinuo je ugovor sa njim kada mu je 20. januara određen pritvor u Barseloni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare