24. Aprila 2024.

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Sud je potvrdio izveštaje lokalnih medija u kojima se navodi da je istražni sudija Delija Rodrigo postupio po zahtevu državnog tužioca da se blokira bankovni račun koji pripada kompaniji Kosmos, koju je pokrenuo i vodi Pike.

Španska policija uhapsila je bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa ranije ovog meseca, u okviru istrage o korupciji i pranju novca u aktivnostima za vreme njegovog mandata. Još sedam osoba je uhapšeno u martu kada je policija pretražila kancelarije Saveza u Madridu i Rubijalesovu kuću u Granadi.

Rubijales je “premestio” održavanje meča Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju 2020. godine, uz ugovor koji je navodno vredeo 40 miliona evra po turniru. Pike, koji je u to vreme igrao za Barselonu i igrao u Superkupu Španije, pomogao je da se taj posao završi preko njegove kompanije Kosmos.

Državni tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine, nakon što su procureli audio snimci razgovora između Rubijalesa i Pikea, u vezi sa milionima dolara provizije.

Pike se u međuvremenu povukao iz fudbala, a doživeo je brodolom i na privatnom planu, jer se razveo od kolumbijske pop super zvezde – Šakire.

Kosmos je bio uključen i u “renoviranje” teniskog Dejvis kupa, a pokrenuo je i alternativno fudbalsko takmičenje – Kraljevska liga u Španiji.

Rubijales je u septembru podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije Heni Ermoso, bez njene dozvole, poljubio u usta, tokom ceremonije dodele medalja na Svetskom ženskom prvenstvu u Sidneju, na kojem je Španija osvojila prvo mesto.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare