25. Aprila 2024.

Španski premijer Pedro Sančez razmišlja o ostavci zbog optužbi protiv njegove supruge

Premijer Španije Pedro Sančez saopštio je da će do ponedeljka razmisliti da li će podneti ostavku zbog istrage o korupciji i zloupotrebi položaja koja je pokrenuta protiv njegove supruge Begonje Gomez. Negirao je optužbe protiv nje i otkazao sve aktivnosti do ponedeljka.

Lider španskih socijalista i premijer Španije Pedro Sančez je negirao optužbe za korupciju i zloupotrebu službenog položaja protiv njegove supruge Begonje Gomez. 

Pedro Sančez sa suprugom Begonjom Gomez na izborima u julu 2023.

U objavi na društvenoj mreži Iks, Sančez je, između ostalog, rekao kako će do ponedeljka razmisliti da li će i dalje predvoditi špansku vladu.

“Moram da stanem i razmislim. Moram da odgovorim na pitanje da li se isplati nastaviti, s obzirom na blato koje su desnica i krajnja desnica napravili od naše politike i da li ću nastaviti da vodim vladu ili ću se odreći te najveće počasti”, naveo je Sančez.

Šef španske vlade otkazao je sve aktivnosti do ponedeljka.

Španski sud pokrenuo je preliminarnu istragu o tome da li je Begonja Gomez, počinila krivično delo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije izneo više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je naveo da je usledio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije “Čiste ruke”, čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom, preneo je Rojters.

Grupa je navela da je Begonja Gomez iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare