6. Jula 2023.

Španski developeri već dobili Switch 2 dev-kit

Već godinama se čini kao da je Nintendo samo nekoliko meseci udaljen od zvanične najave naslednika svog veoma popularnog sistema Nintendo Switch. Iako je japanski gigant ostao potpuno nem po tom pitanju, španski studio za igre navodno je dobio razvojne komplete za Switch 2.

Ovaj izveštaj je objavio YouTuber Nash Weedle koji je u prošlosti procurio postojanje Metroid Dread pre njegove najave. Prema njemu:

„Razvojni komplet za Switch 2 stigao je u Španiju. Činjenica da španski studio već ima komplet, s obzirom na politiku tajnosti Nintenda, predstavlja podsticaj u njihovim odnosima i ukazuje na to da smo u poslednjim fazama pre prezentacije konzole.“

Jedan od najistaknutijih španskih studija za igre je MercurySteam – tim usklađen sa Nintendom koji je u prošlosti pomagao u razvoju prvoklasnih Nintendo igara: konkretno Metroid: Samus Returns i Metroid Dread. Naravno, postoje mnogi drugi studiji u Španiji – mnogi koji su razvijali igre za Switch – tako da je spekulacija po tom pitanju prilično besmislena.

Bez obzira na to, uzbudljivo je videti da bismo zapravo konačno mogli početi da čujemo zvanične vesti o nasledniku za Nintendo Switch u ne tako dalekoj budućnosti.

Play.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare