29. Februara 2024.

Spajić u “ratu” s Milatovićem izgubio Podgoricu: Svi članovi podneli ostavke u stranci

Čitav odbor Pokreta Evropa sad u glavnom gradu Crne Gore stao je uz Jakova Milatovića koji je nedavno napustio stranku

Svi članovi podgoričkog Odbora Pokreta Evropa sad (PES) podneli su ostavke na sve funkcije u toj partiji, saopšteno je iz tog lokalnog odbora.

“Pokret Evropa Sad predstavio se crnogorskoj političkoj sceni na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru 2022. godine. Uz ogromno zalaganje svih članova podgoričkog Odbora, odbornička lista na čelu sa Jakovom Milatovićem dobila je puno poverenje građana da realizuje viziju boljeg upravljanja našim Glavnim gradom sa skoro 22. 000 osvojenih glasova. Naš odličan izborni rezultat, uz saradnju sa ostalim konstituentima vlasti, omogućio je smenu Demokratske partije socijalista (DPS), nakon tri decenije lošeg upravljanja Podgoricom”, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da njihovo zalaganje i doprinos, od strane rukovodstva Pokreta nije uvaženo.

“Ignorisan je naš predlog liste kandidata za parlamentarne izbore. Finale je nedavna odluka rukovodstva da raspusti podgorički Odbor, bez ikakvog obaveštenja, razgovora ili konsultacija. Na ovaj način onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u Pokretu Evropa Sad”, piše u saopštenju.

Istakli su da će njihove aktivnosti biti u skladu sa Programom koji su predočili građanima i za čiju će se realizaciju, kako kažu, snažno zalagati.

“Bićemo usmereni na dodatno osnaživanje saradnje sa našim koalicionim parterima i sada već bivšim kolegama iz PES-a, kako bismo učvrstili postojeću izvršnu vlast u Glavnom gradu i doprineli boljoj realizaciji datih izbornih obećanja. Sprečićemo dalje urušavanje nasleđenog sistema, distancirajući se od loših praksi DPS-a”, zaključuje se.

Sa druge strane, Pokret Evropa sad svakodnevno izdaje saopštenja kako drugi odbori daju podršku Spajiću i aktuelnoj vladi pod njegovim rukovodstvom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare