25. Maja 2023.

Sony Project Q je ručna konzola koja strimuje PS5 igre

Project Q ima LCD ekran od 8 inča sa rezolucijom od 1080p i brzinom osvežavanja od 60 Hz, koji je priključen na DualSense kontroler sa svim istim tasterima i funkcijama kao i PS5 kontroler, osim tačpeda koji će verovatno biti integrisan u ekran osetljiv na dodir.

Sony navodi da ćete moći da strimujete samo igre koje imate na PlayStation 5 konzoli, tako da izgleda da još uvek nije planirano nikakvo lokalno ili igranje u oblaku, ali se ovo drugo može promeniti do trenutka kada se uređaj pojavi. Sony još nije otkrio nikakve informacije o cenama, ali je potvrdio da Project Q dolazi na tržište kasnije ove godine.

Proces u kojem olakšavate igranje je uvek koristan, ali sem nekoga ko želi da se igra dok neko drugi gleda TV, ili se igra u svojoj sobi, nije nam najjasnije kome je namenjena nova konzola. Ne treba zaboraviti ni da Remote Play radi na iOS i Android telefonima, kao i da funkcioniše sa mobilnom vezom. Tu su i Steam Deck ili laptop koji vam takođe dozvoljavaju da koristite svoju PlayStation 5 konzolu sa udaljene lokacije, tako da se nova ručna Wi-Fi konzola, bar u ovom trenutku ne čini kao rešenje za neki problem, već više kao rešenje koje još uvek traži svoj problem.

Project Q i bežične slušalice

Pored Project Q, Sony je takođe najavio svoje PlayStation zvanične bežične slušalice. Ove slušalice će ponuditi „novu bežičnu tehnologiju koju je razvio Sony“ koja pruža zvuk bez gubitaka i malu latenciju preko Bluetooth veze.

Nisu podeljeni dodatni detalji o slušalicama, tako da ćemo morati da sačekamo više informacija od kompanije Sony.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare