22. Juna 2023.

Šokantno: Još ne znaju ni da li su živi, a već prave film o nestaloj podmornici

“Kanal 5” menja raspored i uključuje novi dokumentarni film “Titanic Podmornica: Izgubljena u moru”, koji će predstaviti Dan Voker

Kanal 5 je promenio svoj raspored u četvrtak (22. juna) uveče kako bi uključio novi dokumentarac pod nazivom Titanic Sub: Lost at Sea.

Posebna emisija uživo će se, naravno, fokusirati na nestalu turističku podmornicu, koja je izgubljena u podvodnoj ekspediciji da bi se videla olupine Titanika u nedelju (18. juna).

Specijal će se emitovati u 19 časova – samo nekoliko sati nakon što podmornici Titan treba da ostane bez kiseonika – a predstaviće ga bivši domaćin Fudbal Fokusa Den Voker.

U sinopsisu koji je video The Independent, dokumentarni film Kanala 5 u produkciji, ITN-a obećava da će “gledaocima doneti najnovije informacije o ovoj priči, dubinski sagledavajući izvanredne događaje”.

Program će uključivati intervjue sa stručnjacima koji govore o nauci o brodu, kao i ljudima “bliskim onima na brodu” o putnicima.

Ian Rumsei, generalni direktor sadržaja za ITN, rekao je:

“Ovaj program će prikazati sve, od samog istraživanja, do uspona ekstremnog turizma, do pokušaja spasavanja, ali iznad svega ispričaće veoma ljudsku priču koja je zadesila petoro ljudi, zajedno sa njihovim porodicama, koji su zarobljeni na dnu okeana. Naša stručnost i nasleđe u dokumentarnim filmovima koji se brzo preokreću i reputacija odgovornog filmskog stvaralaštva znači da se prema takvim pričama uvek odnosimo sa velikom osetljivošću.“

U nestaloj podmornici nalazi se petoro ljudi: britanski milijarder Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman, osnivač i izvršni direktor kompanije OceanGate, Stokton Raš, i francuski ronilac Pol-Henri Nargeolet.

U danu kada je podmornica nestala, Hardingov posinak Brajan Sas primećen je na koncertu benda Blink-182 u San Dijegu.

“Možda deluje neukusno što sam ovde, ali moja porodica bi želela da budem na koncertu Blink-182 jer je to moj omiljeni bend i muzika mi pomaže u teškim trenucima”, napisao je Sas na društvenim mrežama, u postu koji je ubrzo obrisao.

Kanadska letelica koja je tragala za podmornicom u Atlantskom okeanu nedavno je otkrila povremene zvukove “kucanja” iz blizine njene poslednje poznate lokacije.

Spasilačka posada koja je tragala za nestalom podmornicom čula je zvukove udaranja svakih 30 minuta u utorak (20. juna) i ponovo četiri sata kasnije, nakon što su raspoređeni dodatni sonarni uređaji.

Američka obalska straža je, međutim, pojasnila da ne znaju “izvor buke”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare