21. Maja 2024.

Šokantna izjava iz AstraZeneke; Nisu ni znali kako da prave vakcine? Mediji: Ubijali su i gomilali novac

Ono što je dodala četiri godine kasnije i nakon što je kompanija objavila da povlači sve svoje vakcine protiv koronavirusa,  a što zvuči šokantno je da “nije bio njihov posao da se dogovaraju o kovid vakcinama”.

Konkretno, govoreći o vakcinama protiv koronavirusa, finansijska direktorka AstraZeneke je navela da nije bio posao te kompanije da se bavi tim vakcinama već da ih je na to naterala pandemija i zdravstvena kriza globalnih razmera.

“Mi smo snabdevali vakcinama tokom pandemije kovida više zato što je, znate, bila kriza javnog zdravlja. Nije bio naš posao da se bavimo vakcinama protiv kovida”, rekla je ona.

Ali, kako prenosi grčki portal pronews.gr, novac su ipak uzeli, dok odštete preminulima od posledica primanja njihove vakcine protiv kovida još nisu isplaćene, iako su protiv kompanije počele da se vode tužbe vredne milijarde i milijarde dolara od strane rodbine stradalih i onih koji su na kraju preživeli.

Grčki portal piše da je samo u toj zemlji dato ukupno 2,5 miliona doza vakcine po nalogu Micotakisove vlade.

AstraZeneca objavila je nedavno da planira da poveća svoj ukupan prihod na 80 milijardi dolara do 2030. godine, što je povećanje od 75 odsto u odnosu na 45,8 milijardi dolara 2023. godine, rekao je Šarin.

Poslovanje AstraZeneke se istorijski fokusiralo na oblasti kao što su onkologija i kardiovaskularno zdravlje, i to će ostati u fokusu kompanije i dalje, rekla je Šarin.

Lekovi za dijabetes i metaboličke bolesti takođe će igrati ulogu u rastu AstraZeneca-e, navodi se u saopštenju.

AstraZeneca je postala istaknuta tokom pandemije kovid-19 kada je razvila jednu od prvih vakcina protiv te bolesti u saradnji sa Univerzitetom u Oksfordu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare