17. Aprila 2023.

Šok u državnom vrhu: Ministarka podnijela ostavku

Ona za sada nije navela razloga za takvu odluku.

Odlazak Brite Ernst sa funkcije ministra prosvete usledio je nakon kritika javnosti, koja je nezadovoljna rezultatima njenog rada u oblasti vrtića i škola, a kako prenosi Frankfurter Alemajne Cajtung, njen naslednik biće državni sekretar Štefan Frajberg.

Kako podseća nemački list, Ernstova je već šest godina član pokrajinske vlade, a 2021. godine bila je predsednica Konferencije ministara obrazovanja. Premijer savezne države Brandenburg Ditmar Vojdke prihvatio je ostavku i zahvalio se Ernstovoj na šest godina rada na mestu regionalnog ministra obrazovanja.

“Siguran sam da će njen mandat biti povezan sa važnim prekretnicama kao što su kontinuirano poboljšanje broja zaposlenih u dnevnim boravcima i ulazak u režim bez doprinosa“, rekao je on. Naslednik ministarke Štefen Frajberg je tek u septembru došao u Potsdam u Brandenburgu kao državni sekretar u Ministarstvu prosvete. Prethodno je radio kao državni sekretar u Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji u oblasti škole i političkog obrazovanja.

“Fokus Frajbergovog rada je obrazovanje u digitalnom dobu, što je jedan od razloga zašto sam siguran da je on prava osoba za predstojeće zadatke i radujem se zajedničkom radu”, rekao je Vojdke.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare