28. Februara 2024.

Šok: “Iza ubistva Navaljnog možda stoji…”

Američki novinar Taker Karlson na Jutjub kanalu blogera Leksa Fridmana ostavio mogućnost da iza smrti Alekseja Navaljnog možda stoji Ukrajina.

Voditelj podkasta je rekao da bi “Ukrajinci“ mogli da stoje iza smrti Navaljnog, jer bi im to moglo koristiti u sukobu sa Rusijom, na šta je Karlson odgovorio: “Ubili su (Aleksandra) Duginu ćerku… Da, moguće je”, prenose Ria Novosti.

Podsetimo, Darija Dugina je poginula uveče 20. avgusta 2022. u eksploziji automobila na Možajskom auto-putu u Odincovskom okrugu u Moskovskoj oblasti. FSB je naveo da iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je ukrajinska državljanka Natalija Vovk.

Prema odeljenju Jamala Federalne kazneno-popravne službe, Navaljni se 16. februara nakon šetnje osećao loše, izgubio je svest i preminuo. Prema preliminarnim podacima izvora Raša tudeja, osuđeni je dobio krvni ugrušak, a tačni uzroci smrti se utvrđuju.

Organizovana je istraga, a biće utvrđene sve okolnosti smrti Navaljnog.

I šef ukrajinskih obaveštajaca Kirilo Budanov takođe je rekao da će mnoge razočarati, ali da je najveći Putinov neprijatelj preminuo prirodnom smrću, odnosno zbog krvnog ugruška.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare