3. Oktobra 2023.

Šojgu potvrdio: Neće biti dodatne mobilizacije, neprijatelj znatno oslabio

Ruski ministar odbrane istakao je da je ruska vojska u zoni Specijalne vojne operacije znatno oslabila vojni potencijal ukrajinskih snaga.

Nema planova za dodatnu mobilizaciju, jer u ruskoj vojsci ima dovoljno vojnika za izvođenje Specijalne operacije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Generalni štab nema planove za dodatnu mobilizaciju. Oružane snage imaju neophodan broj vojnog osoblja za izvođenje Specijalne vojne operacije. Tome je dosta doprinela jaka patriotska pozicija naših građana, koji aktivno ulaze u redove branilaca otadžbine”, kazao je Šojgu na savetovanju s rukovodiocima Oružanih snaga Rusije.

Šojgu je naveo da je od početka godine više od 335.000 ljudi stupilo u vojnu službu po ugovoru i u dobrovoljačke formacije, a samo u septembru više od 50.000 građana je potpisalo ugovore.

Prema njegovim rečima, velika preduzeća, državne korporacije i ruski kozaci daju značajan doprinos zajedničkom cilju.

Ruska vojska znatno oslabila vojni potencijal ukrajinskih snaga

Šojgu je dodao da je ruska vojska u zoni Specijalne vojne operacije znatno oslabila vojni potencijal ukrajinskih snaga i nanela im ozbiljnu štetu.

“Aktivnim dejstvima naša vojska je znatno oslabila borbeni potencijal protivnika i nanela mu ozbiljnu štetu”, ukazao je.

Kako je naveo, stopa smrtnosti ruskih ranjenih vojnika u bolnicama je 0,43 odsto i nastavlja da opada, istakavši da ruski vojni lekari pokazuju profesionalizam i hrabrost, izvodeći jedinstvene operacije.

“Ruski vojni lekari spasavaju živote i zdravlje naših vojnika. Želeo bih da se zahvalim vojnim lekarima i medicinskom osoblju na savesnoj službi”, naglasio je Šojgu.

Prema njegovim rečima, u neposrednoj blizini linije kontakta postavljene su terenske bolnice, u kojima su iskusni hirurzi iz centralnih medicinskih ustanova.

“Više puta je povećan stepen preživljavanja ranjenih. Zahvaljujući operativnoj pomoći na bojnom polju, pravovremenoj evakuaciji i visokotehnološkoj medicinskoj pomoći, više od 98 odsto ranjenih se otpušta oporavljeno”, zaključio je ruski ministar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare