Sočan i ukusan, a mekan kao duša.
- 200 ml jogurta
- 2 jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Dodatno
- 250 g trešanja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejte u posudu. Zasebno pomešajte jaja i šečer, pa mutite 5 minuta, dok ne dobijete gustu, svetložutu smesu. Postepeno dodajte ulje pa mutite na najslabijoj brzini. Sipajte jogurt u posudu pa sjedinite mikserom. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Na kraju, dodajte očišćene trešnje pa sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi. Pospite kolač sa trešnjama šećerom u prahu.
Bon appetit!
Trpeza.alo.rs