28. Juna 2024.

Sočni desert koji se ne odbija, za pravo zadovoljstvo

Sočan i ukusan, a mekan kao duša.

Potrebno je

  • 200 ml jogurta
  • 2 jaja
  • pola čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo

Dodatno

  • 250 g trešanja


Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejte u posudu. Zasebno pomešajte jaja i šečer, pa mutite 5 minuta, dok ne dobijete gustu, svetložutu smesu. Postepeno dodajte ulje pa mutite na najslabijoj brzini. Sipajte jogurt u posudu pa sjedinite mikserom. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Na kraju, dodajte očišćene trešnje pa sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi. Pospite kolač sa trešnjama šećerom u prahu.

Bon appetit!

Trpeza.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare