18. Novembra 2025.

Sočne pileće šnicle

Sočne pileće šnicle su naš današnji prijedlog.

SASTOJCI:

  • 500 g pilećeg filea
  • 5 kašika brašna
  • 350 g smeđih šampinjona
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5 čenova bijelog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • 150 ml vina marsala
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber, list peršuna

PRIPREMA:

Pileći file isijecite na šnicle i istanjite kuhinjskim čekićem. Uvaljajte ih u smjesu od soli, bibera i brašna, a zatim otresite višak brašna. Ulje i maslac stavite u tavu da se ugriju.

Šnicle spuštajte na zagrijanu masnoću i pržiti oko tri minuta sa svake strane.

Zatim ih izvadite iz tave i poklopite kako bi ostale tople. Istovremeno, isjeckajte crveni i bijeli luk i šampinjone. Na masnoći na kojoj su se šnicle pržile prvo prodinstajte crveni luk.

Zatim dodajte bijeli luk i šampinjone pa dinstajte dok iz šampinjona ne ispari tečnost. Posolite i pobiberite. Kada šampinjoni potamne, dodajte vino. Kuvajte pet minuta uz povremeno miješanje. Potom u sos sipajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje. Na kraju, u tavu vratite pileće šnicle i na tihoj vatri kuvajte još pet minuta.

* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare