Sočne pileće šnicle su naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 500 g pilećeg filea
- 5 kašika brašna
- 350 g smeđih šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 5 čenova bijelog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 150 ml vina marsala
- 100 ml pilećeg bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, list peršuna
PRIPREMA:
Pileći file isijecite na šnicle i istanjite kuhinjskim čekićem. Uvaljajte ih u smjesu od soli, bibera i brašna, a zatim otresite višak brašna. Ulje i maslac stavite u tavu da se ugriju.
Šnicle spuštajte na zagrijanu masnoću i pržiti oko tri minuta sa svake strane.
Zatim ih izvadite iz tave i poklopite kako bi ostale tople. Istovremeno, isjeckajte crveni i bijeli luk i šampinjone. Na masnoći na kojoj su se šnicle pržile prvo prodinstajte crveni luk.
Zatim dodajte bijeli luk i šampinjone pa dinstajte dok iz šampinjona ne ispari tečnost. Posolite i pobiberite. Kada šampinjoni potamne, dodajte vino. Kuvajte pet minuta uz povremeno miješanje. Potom u sos sipajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje. Na kraju, u tavu vratite pileće šnicle i na tihoj vatri kuvajte još pet minuta.
* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.
Nezavisne.com