Ako tražite lagan i brz obrok koji ne opterećuje stomak, a uz to je idealan za tople ljetne dane, pileće pljeskavice su pravi izbor.
Pileće bijelo meso važi za jedno od najzdravijih i najlakših vrsta mesa, koje se brzo priprema i savršeno kombinuje sa gotovo svim prilozima. Iako ga većina koristi u klasičnim formama – pečeno, grilovano ili pohovano – postoji mnogo kreativnijih načina da ga uvrstite u ishranu.
Vrijeme pripreme:
35 minuta
Sastojci:
1 kg pilećeg bijelog mesa
1/2 šolje ulja
1 šolja palente
4 čena bijelog luka
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mješavine suvih začina
1 kašičica mljevene aleve paprike
2 kašike senfa
2 jajeta
grilovano povrće kao dodatak (po izboru)
Priprema:
Pileće bijelo meso usitnite u sjecku ili blenderu dok ne dobijete sitnu masu. U velikoj posudi pomješajte usitnjeno meso sa palentom, uljem, izgnječenim bijelim lukom, senfom i jajima. Zatim dodajte so, suve začine i alevu papriku. Sve sastojke temeljno sjedinite dok se ne dobije kompaktna smjesa.
Pomoću kašike vadite smjesu i oblikujte manje pljeskavice, debljine po želji. Pljeskavice pecite na dobro zagrijanom električnom grilu, gril tiganju ili običnom tiganju sa minimalno ulja.
Pecite ih s obje strane po tri-četiri minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu pečene iznutra.
Nezavisne.com