Kako biste pripremili carsku pitu, trebate nekoliko osnovnih sastojaka spojiti s “ostacima” iz frižidera, pa je ovo jelo savršeno za sve one koji ne vole bacati hranu, već reciklirati ručak i tako napraviti sasvim novu kombinaciju okusa.
Sastojci:
4 jaja
300 g svježeg sira
180 g kiselog mlijeka
150 ml ulja
150 g glatkog brašna
100 g kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
150 g pileće šunke
kiseli krastavci
2 crvene paprike
So
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa mu dodajte žumanjke, kiselo mlijeko, sir i ulje te sve dobro izmiksajte.
Brašno, kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo dobro promiješate pa dodajte u vlažne sastojke i sjedinite u homogenu smjesu.
Krastavce, šunku i papriku isjeckajte na kockice pa dodajte u smjesu i ručno promiješajte.
Pleh nauljite i pospite brašnom pa izlijte smjesu. Pitu pecite na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne porumeni.
Savjet: U osnovnu smjesu, nakon što ste pomiješali mokre i suhe sastojke, možete dodati sastojke po želji. Ako vam je, primjerice, ostalo piletine od ručka, možete i nju iskoristiti. Svako drugo povrće također će odlično funkcionirati.
Azra.ba