Snimljena nova jahta Džefa Bezosa, vrijedi čak pola milijarde dolara - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Snimljena nova jahta Džefa Bezosa, vrijedi čak pola milijarde dolara

Američkom milijarderu Jeffu Bezosu uskoro će stići nova superjahta vrijedna pola milijarde dolara. Jahta Koru viđena je u Sjevernom moru, odakle je dospjela nakon što je isplovila iz Rotterdama sredinom februara.

Riječ je o testnoj vožnji superluksuznog plovila dugog 127 metara, nakon čega će, ako zadovolji sve testove, biti isporučena 59-godišnjem milijarderu i vlasniku Amazona.

May be an image of outdoors

Jahta je dugačka 127 metara, a ima 76 metara dugo potporno plovilo, na kojem se nalazi i helidrom. Očekuje se da će jahta biti puna raznih luksuznih stvari, pa čak i auta, skutera, glisera, a možda će imati i podmornicu. Jahta može primiti 18 gostiju, a zahtijeva posadu od čak 40 ljudi.

https://www.facebook.com/dutchyachting/posts/562169595937485

Osim što vrijedi pola milijarde dolara, za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati izdvajati oko 25 miliona dolara, no s obzirom na to da je težak oko 181 milijardu dolara, to mu vjerojatno neće biti problem.

May be an image of outdoors

Valja spomenuti kako se uz ovu jahtu veže i jedna kontroverza. Naime, brod se inicijalno gradio u Rotterdamu, a problem je nastao jer je bio previsok i zbog njega je zamalo bio dekonstruisan historijski most Koningshaven.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Danas objavljeno

Reditelj otkrio pravu istinu o Ameliji Pulen poslije više od dvije decenije

Zeljka

Pomjeraju se kazaljke na satu: Noćas prelazimo na ljetne računanje vremena

Zeljka

Riz Viterspun poslije 12 godina braka: “Biće to prijateljski razvod”

Zeljka

Ostavite komentar